ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Cheia proiectelor de succes


 

Cheia proiectelor de succes


(21.11.2007)

Una dintre deficientele semnificative ale Romaniei, cand vine vorba despre absorbtia fondurilor europene, o reprezinta pregatirea personalului pentru a realiza proiecte. Acest lucru nu este valabil doar la nivel central, ci mai ales la nivelul regiunilor si al comunitatilor mici.

Numeroase companii multinationale, asociatii de profil european si chiar guvernele altor state se implica activ in imbunatatirea situatiei din teritoriu, in ideea ca mai buna capacitate de absorbtie a fondurilor reprezinta o miza majora pentru toti actorii economiei romanesti, ca parte a economiei europene. La nivelul institutiilor publice locale din Romania, lipsa personalului pregatit sa intocmeasca proiecte viabile pentru finantare europeana constituie principala problema in planurile lor de a obtine o felie din 'tortul' fondurilor structurale. Problema nu se resimte doar la acest nivel. Guvernele altor state membre percep ca fiind esential impactul acestor proiecte la nivelul comunitatilor, astfel incat sa contribuie la cresterea economica a Romaniei, in contextul pietei europene.
Un guvern interesat de evolutia proiectelor romanesti este cel britanic, care a finantat o sesiune de pregatire a angajatilor din mai multe consilii judetene, in scopul de a sprijini, la randul lor, micile comunitati locale. Proiecte de instruire a personalului din administratia publica sau din mediul privat sunt disponibile in numar tot mai mare si prin intermediul unor companii multinationale. Acestea s-au aliat intre ele sau cu ONG-uri romane sti, pentru a stabili platforme de consultanta si comunicare pe tema fondurilor structurale, prin portaluri web, retele de informare sau seminarii de instruire.

Sursa: Europeanul

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!