ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Bugetul pe 2008 a intrat in dezbaterea Comisiilor de buget-finante


 

Bugetul pe 2008 a intrat in dezbaterea Comisiilor de buget-finante


(14.11.2007)

Comisiile reunite de buget finante din Camera Deputatilor si Senat au inceput, marti, dezbaterile la proiectul de buget pe 2008, care a primit, dupa prezentarea in comisiile de specialitate, 1.600 de amendamente, relateaza NewsIn.

"Ministerul Finantelor isi va prezenta pozitia fata de cele aproape 1.600 de amendamente in dezbaterile de la comisiile de buget finante reunite ale Parlamentului", a declarat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

In opinia lui Vosganian, deficitul bugetar pe 2008 este rezonabil, pentru ca ofera sansa ministerelor de a-si realiza politicile, dar a precizat ca in cazul in care parlamentarii vor decide majorarea acestuia vor fi incalcate criteriile tratatului de la Maastricht care impun un deficit de pana la 3% din PIB.

De asemenea, ministrul economiei si finantelor a anuntat ca proiectul de buget pe 2008 prevede o majorare a cheltuielilor de investitii de la 5,5% din PIB in 2007 la 6,5% din PIB, ceea ce inseamna 28 miliarde lei.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a afirmat, la sedinta din Parlament, ca bugetul pe 2008 este unul prudent, fara un deficit mare, si a sustinut ca intr-un an electoral politicile economice trebuie intarite, recomandand aplicarea unui mix de politici fiscale-bugetare-salariale pentru reglarea echilibrelor macroeconomice.

Sursa: Hotnews

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!