ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Romania, pasiva la scumpirea alimentelor. Europa reactioneaza


 

Romania, pasiva la scumpirea alimentelor. Europa reactioneaza


(25.10.2007)

Autoritatile romane pot sa contracareze – daca ar vrea - cresterile vertiginoase de preturi la alimentele de baza, fenomen cu care se confrunta intreaga Europa. „Mecanismul pe care il vom propune autoritatilor se refera la impozitarea progresiva a profitului comerciantilor“, ne-a declarat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara. De exemplu, daca vanzatorul ar practica un adaos de 10%, cota de impozit aplicata la profit ar fi pe masura. O reglementare asemanatoare celei propuse de sindicate este deja in vigoare in Federatia Rusa. Recent, autoritatile ruse au decis limitarea adaosului comercial la vanzarea a 13 categorii de alimente, de la 43% la 10%, in unele regiuni ale tarii. Nici britanicii nu stau indiferenti in fata avalansei de scumpiri. Europarlamentarul britanic Robert Atkins a cerut o ancheta cu privire la preturile din supermarketuri.

Avalansa de scumpiri a alimentelor ar putea fi stopata prin impozitarea progresiva a profitului comerciantilor, sustin reprezentantii sindicatelor din industria alimentara, dupa
ce propunerea de reducere a TVA nu a avut succes.

Autoritatile romane pot sa contracareze – daca ar vrea - cresterile vertiginoase de preturi la alimentele de baza, fenomen cu care se confrunta intreaga Europa. „Mecanismul fiscal pe care il vom propune autoritatilor se refera la impozitarea progresiva a profitului comerciantilor, care vor avea de castigat din aplicarea acestei masuri“, ne-a declarat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentata (FSIA).

Sursa: Gardianul, 25.10.2007

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!