ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Comunicat MDLPL


 

Comunicat MDLPL


(11.09.2007)

S-a lansat licitatia de proiecte pentru axa 2 a POR, domeniul major de interventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strãzi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centurã”

Începând de astăzi, 10 septembrie, fiecare din cele 8 Agentii pentru Dezvoltare Regională poate primi cereri de finantare în cadrul cererii deschise de proiecte pentru Axa 2 a Programului Operational Regional – domeniul de interventie “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, străzi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centură”. Proiectele trebuie să vizeze reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, a străzilor urbane, precum si constructia/reabilitarea soselelor de centură cu statut de drum judetean, având un rol important în economia regiunilor respective.

Beneficiarii eligibili să depună proiecte în cadrul Axei 2 sunt autorităti ale administratiei publice locale, asociatii pentru Dezvoltare Intercomunitară constituite conform prevederilor Legii nr. 215/2001, cu modificările ulterioare si parteneriate între autorităti ale administratei publice locale. Acestia pot consulta Ghidul Solicitantului pe pagina de internet a Programului Operational Regional, www.inforegio.ro. Ghidul include atât informatii si instructiuni asupra modului de completare a Cererii de finantare, cât si modele standard recomandate, inclusiv formularul Cererii de finantare, descrierea procesului de evaluare si selectie, criterii de selectie. Cererile de finantare se primesc continuu până la contractarea integrală a fondurilor alocate.

Alocarea financiară indicativă pentru Axa 2 “Îmbunătătirea infrastructurii de transport regionale si locale”, având un singur domeniu de interventie 2.1 “Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, străzi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centură”  este de 876.711.006 Euro, din care 758.355.021 Euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională si 118.355.985 Euro cofinantare natională din surse publice.


Prin implementarea proiectelor finantate în cadrul axei 2, până în anul 2015,  sunt preconizate a se reabilita –moderniza în jur de 800 km de drumuri judetene, 400 km de străzi orăsenesti si construi-reabilita-moderniza în jur de 200 km de sosele de centură. Se preconizează de asemenea, ca rezultat indirect, o crestere cu 10% a traficului de marfă si pasageri pe drumurile reabilitate/modernizate/construite. 

comunicat de presa www.mdlpl.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!