ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Expertii Comisiei Europene incep luni controalele in agricultura


 

Expertii Comisiei Europene incep luni controalele in agricultura


(03.09.2007)

Din prima zi a saptamanii reprezentantii Comisiei Europene se vor afla in tara si vor demara auditul pentru sistemul de plati directe, a confirmat pentru HotNews.ro Doru Nechiti, directorul general al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura. Expertii vor face verificari „pe teren” in judetele Mures si Cluj.

Auditul Comisiei Europene va incepe luni, la Targu Mures. Expertii vor verifica modul in care se desfasoara controalele Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) asupra parcelelelor declarate de agricultori. Doru Nechiti, directorul APIA, a confirmat pentru HotNews.ro ca al doilea judet tintit de misiunea de audit este Cluj.

Miza acestei vizite de audit este extrem de importanta, avand in vedere ca, in curand, Comisia Europeana trebuie sa decida daca vor fi sau nu reduse cu 25%, in 2007, sumele alocate Romaniei pentru plati directe la hectar.

Pentru a fi evitata reducerea banilor, trebuie ca expertii Comisiei Europene sa constate ca Sistemul Integrat de Administrare si Control pentru platile directe este functional. Ca replica la informatiile aparute in presa, Nechiti a spus ca auditul din saptamana ce urmeaza nu este decisiv pentru acest verdict.

Articol complet : www.hotnews.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!