ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » CE aloca Romaniei 19,67 miliarde euro din fonduri structurale si de coeziune


 

CE aloca Romaniei 19,67 miliarde euro din fonduri structurale si de coeziune


(12.07.2007)

Fondurile europene nerambursabile constituie unul dintre avantajele principale ale integrarii europene a Romaniei, iar prioritatea numarul unu a Guvernului este realizarea unui grad inalt de absorbtie si consolidarea capacitatii administrative pentru gestionarea acestor fonduri, a declarat joi premierul Calin Popescu-Tariceanu, citat de Rompres.

La Palatul Victoria are loc joi dimineata ceremonia de semnare a Acordului dintre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana privind Cadrul Strategic National de Referinta, acesta fiind documentul de baza pentru alocarea fondurilor structurale si de coeziune. Acordul este semnat de primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu si de comisarul european pentru politica regionala Danuta Hubner.

Potrivit sefului Executivului, cu banii primiti de la Uniunea Europeana autoritatile de la Bucuresti doresc sa reduca decalajele care separa Romania de celelalte tari europene, precum si sa reduca disparitatile interne la nivel de regiuni ale tarii. In aceasta privinta, premierul Tariceanu a subliniat ca este nevoie de implicarea puternica a autoritatilor locale, mai ales ca cei mai multi bani europeni vor merge catre acestea.

Conform documentului semnat joi, Comisia Europeana (CE) va aloca Romaniei, in perioada 2007-2013, 19,67 miliarde euro din fondurile structurale si de coeziune. Din suma totala, 12,661 miliarde euro vor fi alocate pentru obiectivul 'Convergenta', 6,552 miliarde euro sunt alocate prin Fondul de Coeziune, iar 45,5 milioane euro pentru 'Cooperare teritoriala europeana'.


Sursa: Romania Libera

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!