ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Stiri » Programul Operational Regional va fi lansat pe 13 iulie, la Sibiu


 

Programul Operational Regional va fi lansat pe 13 iulie, la Sibiu


(04.07.2007)
Programul Operational Regional prin care Romania urmeaza sa primeasca fonduri europene de 3,72 de miliarde de euro, in perioada 2007-2013, va fi lansa oficial la Sibiu, pe 13 iulie.

Dupa semnarea documentului, in perioada iulie - septembrie 2007, vor fi lansate si Ghidurile Practice pentru fiecare domeniu de interventie din cele sase axe prioritare, potrivit ministrului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, Laszlo Borbely.

"POR se va lansa sigur. Suntem in grafic, insa avem nevoie de proiecte ca lucrurile sa mearga bine" a spus marti, in cadrul unei intalniri cu presa, ministrul Laszlo Borbely.

Axa prioritara 2 - Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport - reprezinta 20% din bugetul POR si este cea mai avansata, in acest moment, privind proiectele finalizate ce urmeaza a fi demarate. Drept urmare, ghidurile practice pentru domeniile sale de interventie pot fi lansate pe 25 iulie, a spus Borbely.
 
Din cele 90 de proiecte propuse pana acum, 30 sunt deja finalizate si se spera ca, pana in luna decembrie 2007, sa fie contractate pana la 400 de milioane de euro, a mai spus ministrul.

"Anul acesta nu o sa absorbim decat 2% din fondurile europene, si nu pentru ca suntem intarziati, ci pentru ca asta este procedura", a mai spus Borbely.

Articol complet: Hotnews.ro

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!