ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Centru Presa » Comunicate presa


 

Tender Act conferinta regionala Achizitii Publice


GLOBAL SERVICES GROUP SRL, prin departamentul PROFINN Evenimente Speciale, in parteneriat cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania, Asociatia Municipiilor din Romania si Asociatia Comunelor din Romania, va invita sa participati la sesiunile regionale ale seriei de evenimente „TENDER ACT”, cu tema Achizitiilor Publice. Evenimentele, organizate cate unul pentru fiecare regiune istorica, sunt urmarea feed-back-ului colectat de la participantii la atelierele de lucru PROFINN  pe parcursul anului 2007.

 

Pentru Moldova si Bucovina, atelierul de lucru TEDER ACT se va organiza in 17- 18  Iulie 2008 la Piatra Neamt,  Hotel Central. Termenul limita de inregistrare este 07.07.2008.

 

Conceptual, atelierul de lucru se va desfasura pe durata a 2 zile, cu participarea echipelor institutiilor administratiei centrale si locale implicate elaborarea si reglementarea procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica.

 

Echipa multidisciplinara, asigurata de catre organizatori de la nivelul tuturor institutiilor centrale si locale, este intregita prin cooptarea unor experti internationali si locali, formatori acreditati si evaluatori avand o expertiza relevanta in mangementul proiectelor mari de investitii, dar si cu experienta practica in lucrul cu autoritatile publice implicate in derularea procedurilor de achizitie publica.

 

Participantii la atelierele de lucru vor fi factorii politici şi de decizie din cadrul administraţiei publice romanesti centrale si locale - Presedinti si Vice Presedinti ai Consiliilor Judetene, Primari, Vice Primari, Secretari, Directori Economici, Consilieri si Experti de Integrare Europeana, Specialisti in achizitii din Municipii, Orase si Comune, Consultanti, reprezentanti ai organizatiilor sectorului public si privat, ai agentiilor si institutiilor guvernamentale si neguvernamentale si reprezentantii mass media.

 

De asemenea, este de apreciat prezenta personalului direct implicat in pregatirea si implementarea procedurilor de achizitie publica cerute de proiectele de investitii, din cadrul organizatiilor amintite anterior, in vederea asigurarii transferului de cunostinte atat la nivel politic-decizional cat si catre nivelul tehnic si operational.

 

Obiective:

1.       Asimilarea ultimilor acte legislative in domeniul achizitiilor publice in Romania

2.       Intelegerea procesului achizitiilor publice, etapelor si procedurilor, inclusiv a riscurilor si cailor de diminuare/evitare a acestora

3.       Intelegerea rolului achizitiilor publice in proiectele finantate din fonduri de pre-aderare si structurale: planificarea activitatilor, bugetului si determinarea realista si duratei activitatilor de proiect in contextul legislatiei privind achizitiile public

4.       Formularea documentatiei de atribuire, a clarificarilor, organizarea vizitelor pe teren-daca este cazul, deschiderea ofertelor, intocmirea raportului de evaluare, solutionarea contestatiilor

5.       Prezentare de spete, exemple de buna practica, studii de caz din domeniul achizitiilor publice

6.       Prezentarea unor mostre de caiete de sarcini si documentatii de atribuire pe activitati relevante din cadrul proiectelor (servicii financiare si de supervizare lucrari, lucrari de constructii-montaj, achizite de echipamente, etc)

7.       Dezvoltarea comunicarii institutionale - interfata intre ofertanti si autoritatea contractanta

8.       Asumarea managementul procedurilor si monitorizarea responsabilitatilor

 

Detalii referitore la inscriere pot fi gasite la www.profinn.ro (aici se pune link-ul catre site Tender direct) sau la secretariatul evenimentului : 021 348 35 40; 021 348 56 42.

 

Partener: Consilier Construct

Partener Media Local: Impartial Galati

Parteneri Media: Romania Libera; Bursa, Curierul National, Euractiv, PRwave, Finantare.ro, Smart Financial, Ghiseul Bancar, Ziare.ro, NewsIn,  ClubAfaceri.ro, Newschannel.ro, ComunicateMedia.ro,  Netclip

 

 

Global Services Group este o companie cu capital integral romanesc specializata in consultanta de afaceri si management, promovare si marketing.

Global Services Group este membru RONAT, Reteaua de Formare in Administratia Publica din Romania

Global Services Group este singura organizatie din sectorul privat implicata in activitati de informare, constientizare si formare la nivelul autoritatilor publice din Romania cu sistemul de management a calitatii acreditat ISO 9001.

 

 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!