ISO 9001 Certified
 
EVENIMENTELE
SPECIALE
Romana English
PROFINN
Mese rotunde si ateliere de lucru Targuri si expozitii Conferinte si seminarii Cauta Contact
Home » Instrumente pentru o Guvernare mai buna (2007) » Concept
 

Concept


Global Services Group SRL, prin departamentul PROFINN Evenimente Speciale, are placerea sa va anunte organizarea celei de a doua editii a Forumului National „Instrumente pentru o guvernare mai buna”
 
Perioada / Locatie: 
 
Forumul national se va organiza pe parcursul a doua zile, 24-25 Mai 2007, in Poiana Brasov, Hotel Sportul.
 
Organizatori:
 
Global Services Group SRL
Federatia Autoritatilor Locale din Romania (FALR)
Asociatia Municipiilor din Romania (AMR)
Asociatia Comunelor din Romania (ACoR)
 
Mod de desfasurare:
 
Forumul national va adresa problematicile curente ale procesului de integrare europeana a Romaniei si va pune fata in fata, in cadrul unui dialog deschis, preocuparile structurilor locale vis a vis de politicile europene, in special politica regionala a UE, si modul cum  autoritatile centrale si locale colaboreaza pentru a raspunde nevoilor de dezvoltare ale comunitatilor locale pe de o parte si cerintelor europene pe de alta parte. Forumul va aborda in egala masura problematica asistentei financiare oferite Romaniei de Uniunea Europeana prin instrumentele structurale si ale programelor de finanatare. ’
Obiective:
 
1.        Promovarea noilor oportunitati de dezvoltare si investitii prin proiecte finatate din foduri europene si conditii pentru finantarea proiectelor.
2.       Diseminarea informatiilor si instrumentelor pentru o abordare realista in aplicarea strategiilor de dezvoltare.
3.       Stimularea interesului finantatorilor pentru proiectele complexe ale autoritatilor publice locale
 
Invitati:
 

Vor fi prezenti la eveniment invitati din cadrul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Ministerului Dezvoltarii Regionale, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Ministerului Economiei si Finantelor, Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Ministerului Internelor si Reformei Administrative, Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Agentiilor de Dezvoltare Regionala, Institutiilor Financiar - Bancare, Misiunilor Comerciale si Ambasadelor.

Grup tinta/participanti:

Presedinti si Vice Presedinti ai Consiliilor Judetene, Primari, Vice Primari, Secretari, Directori Tehnici si Economici, Consilieri si Experti de Integrare Europeana, Specialisti in Urbanism si Mediu din municipii, orase si comune, Consultanti si Case de Avocatura.

Rezultate urmarite: 
1.       Reprezentantii Autoritatilor Publice Locale se vor informa si vor dezbate modul in care pot construi strategii de dezvoltare viablile, atrage si finanta investitiile proprii, odata cu integrarea in Uniunea Europeana. .
2.       Se va asigura diseminarea bunelor practici de guvernare prin prezentarea proiectelor de succes care pot fi folosite ca modele de urmat pentru participanti.
3.       Bancile vor prezenta propriile programe de finantare accesibile institutiilor publice.


 

 

Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!